Tampere on Suomen toiseksi suurin kaupunki, joka on yliopistokaupunki ja jossa on vilkas kulttuurielämä. Tampere on myös erinomainen shoppailukaupunki, joka tarjoaa vierailijoille sekä isoja, laadukkaita tavarataloja, käsityöläisliikkeiden keskittymiä sekä originelleja pikkuputiikkeja.

Tavaratalot

Stockmannilla on pitkät perinteet Helsingin ohella myös Tampereella, ja Tampereen Stokka häikäiseekin yhtä laajalla valikoimalla kuin pääkaupunkilainen sisarensa. Tampereen tavaratalossa on myös Herkku ja erittäin kattava valikoima kansainvälisiä muotimerkkejä.

Tampereen Sokos ei jää toiseksi valikoimien suhteen, ja sen erikoisuutena on pop-up shop, josta löytyvät nuorten suunnittelijoiden asusteita ja vaatteita. Pop-upin valikoima – ja suunnittelija – vaihtuu aina noin parin viikon välein.

Ostoskeskukset

Tampereelta löytyy myös erinomaisia ostoskeskuksia, joissa voi viettää aikaa vaikka vain kahvitellen tai lounasta nauttien. Koskikeskus eli Koskari on yksi parhaista, josta löytyy noin100 erikoisliikettä. Paitsi muotiliikkeitä, tarjolla on myös elektroniikkaa, lahjatavaroita, urheilu- ja vapaa-aikaa sekä sisustusta. Erityisesti hemmotellaan myös nuoria, sillä ostoskeskuksessa on erittäin hyvä valikoima nuorisomerkkejä.

Ideapark sijaitsee n.17 km Tampereen ulkopuolella Lempäälässä, mutta sinne pääsee mukavasti bussilla Keskustorilta. Ideapark sopii koko perheen viihtymiseen, sillä monien liikkeiden lisäksi siellä on myös sisähuvipuisto Funpark sekä kulttuurikeskus Pii Poo, jossa lapset voivat viihtyä askarrellen, näytellen ja musisoiden aikuisten hoitaessa shoppailuvelvollisuuttaan.

Pikkuliikkeet yhdessä paikassa

Tampereen keskustassa, kosken rannalla, toimi aikoinaan teollisuutta, mutta nyttemmin nämä vanhat punatiilirakennukset on pyhitetty muuhun käyttöön. Kehräsaari on entinen neulatehdas ja kehräämö, josta tänä päivänä on viihtyisä miljöö lukuisille käsityöläisputiikeille sekä ravintoloille.

Vanhalla Finlaysonin alueella sijaitsee Tallipiha, jonka 1800-luvulta peräisin olevissa taloissa toimii pikkuputiikkeja, kahviloita sekä monenlaisia tapahtumia. Ja jos haluaa kokea alueen historiaa syvemmin voi matkata hevosen ja vossikan kyydissä kuten entisaikaan ikään.

Ostoskatuja

Yksi Tampereen tärkeimmistä ostoskaduista on sen pääkatu Hämeenkatu, joka kulkee läpi kaupungin keskustan. Muun muassa juuri Sokos ja Stockmann sijaitsevat sen varrella, kun myös sellaisten ketjujen liikkeet kuten H&M, KappAhl, Indiska sekä Marimekko. Hämeenkadulta löytyy myös lukuisia hyviä kahviloita ja ravintoloita, joissa voi istahtaa shoppailun lomassa.

Jos pikkuliikkeet kiinnostavat, kannattaa katsastaa juuri Stockmannin lähistön pikkukadut, kuten vaikkapa Tuomiokirkonkatu, Otavalankatu sekä Verkatehtaankatu. Hämeenpuisto on puolestaan upea puistokatu ja puisto, jonka varrella on paljon erilaisia taidegallerioita sekä kehystys- ja taideliikkeitä.

Torit

Tampereelle kuuluvat olennaisesti myös torit, joista mainittakoon Tammelantori sekä Laukontori. Tammelan torilta löytyy kaikkea, vihanneksista ja marjoista erilaisiin kirpputoripöytiin. Tori on myös kuuluisa erilaisista ruuistaan, joista esimerkiksi tamperelainen musta makkara on legendaarinen.

Pienempi Laukontori sijaitsee veden äärellä, joka tekee sen tunnelmasta erityisen. Torilta löytyy niin ruokakojuja kuin perinteisiä torituotteitakin.

Kirpparit

Jos on lounastanut Laukontorilla, löytyy vierestä yksi Tampereen suosituimmista kirppareista, nimittäin Radiokirppis. Se on niin sanottu itsepalvelukirppis, jossa tavaroiden omistajan ei itse tarvitse seisoskella myyntipöydän takana tavaroitaan kauppaamassa, vaan ne myydään hänen puolestaan.

Käytännössä tämä tapahtuu siten, että Radiokirppikseltä varataan pöytä, tuotteet hinnoitellaan itse ja ne tuodaan Radiokirppikselle, johon ne sitten jätetään myytäväksi. Kirppis sitten tilittää saadut rahat 6 päivän välein myydyistä tuotteista. Kätevää, jos haluaa hieman tienatakin rahaa eikä vain kuluttaa sitä.

Amurin kirppis on nähtävyys jo itsessään, sillä sieltä löytyy kaikkea maan ja taivaan väliltä. Kirppari on kahdessa kerroksessa ja varsinkin yläkerta on legendaarinen, sillä se on tupaten täynnä huonekaluja, vanhoja leluja sekä valaisimia. Näiden joukossa on varmasti todellisia löytöjä, kunhan jaksaa, kuten aina kirppareilla, katsoa tavaraa läpi kärsivällisesti ja avoimin mielin.