Tervehdys teille, lukijani! Uudet tuulet puhaltavat elämässäni, mutta yksi on ja pysyy: intohimoni kenkiin on parantumaton “sairaus”. Tämä blogi käsittelee toki muitakin aiheita, jotka lähellä sydäntäni ja aion jatkossa kertoa elämästäni teille. Tarkoituksena on tulevien kuukausien aikana panostaa blogiin aktiivisesti ja blogini tulee näkymään myös Facebookissa ja Instagramissa. Menkääs siis nyt joukolla tykkäilemään ja seurailemaan. Olisi myös ihan superia, jos suosittelisit blogiani somessa kaikille kamuillesi!

Olen siis 26-vuotias nainen, jonka elämään kuulu toimistossa vietettyjen päivien lisäksi mukavaa vapaa-aikaa ja normaalia nuoren naisen elämää. Toisinaan viihdyn illat omissa oloissani käsitöitä tehden, joskus kutsun ystäväni kylään ja valmistan illallisen pitkän kaavan kautta. Erityisen rakas harrastus minulle on ollut jo vuosien ajan se perinteinen naisten hullutus: shoppailu. Erityisenä heikkoutenani ovat kengät ja muistutankin jossain määrin Carrieta, sillä kengät valtaavat ison osan vaatehuoneestani. Siinä voisikin olla hyvä postausidea: kurkistus kenkäfriikin komeroon, hih!

Palkkapäivänä ostoksille ja kahvilaan

Lempipäiväni kuukaudessa on monen ostoksista pitävän tavoin tietenkin palkkapäivä. Palkkapäivänä suuntaankin useimmiten silmäilemään lempibutiikkieni valikoimia. Joskus mukaan tarttuu jotain mieleistä, vaikka yritänkin aina miettiä ostoksiani myös järkevin perustein. Aina se ei kuitenkaan onnistu, mutta näistä ostosreissuistani saatte varmasti kuulla lisää myöhemmin. Ystäväni ovat jo melko täynnä shoppailuani, joten on enemmän kuin kaivattua saada uusia juttukumppaneita (ja kenties kohtalotovereita) shoppailukokemuksille!

Pitkän ostospäivän jälkeen rentoudun parhaiten lempikuppilassani cappuccino-kupposen edessä. Valitsen aina kun se on mahdollista ikkunapaikan ja seuraan kaupungin elämää. Lämpimän kahvin edessä sade ikkunan takana ei masenna, vaan tuntuu lohdulliselta ja ihanalla tavalla surumieliseltä. Aurinkoisena päivänä kadut täyttyvät ihmisistä ja heidän menoaan on mielenkiintoista seurata. Olen siis luonteeltani myös tarkkailija.

Toisinaan saan seuraa ostoksille ystävistäni tai poikaystävästäni. Äitini lähtee myös mielellään seurakseni aina, kun hän on kaupungissa käymässä. Äidin kanssa ostoksilla pääpaino on vaatteissa, sillä hän ei ole yhtä omistautunut kengille, kuten allekirjoittanut. Äidin kanssa ostosreissuun kuuluu erottamattomana osana myös lounastaminen hienoissa ravintoloissa, äiti onneksi tarjoaa sapuskat!

Herkkulounaista saan usein inspiraatiota myös silloin, kun kokkaan ystävilleni illallista pitkän kaavan kautta. Herkuttelu kuuluukin olennaisena osana elämääni: panostan ruuassa mielelläni laatuun määrää enemmän. Joskus voin jakaa teillekin suosikkireseptejäni tai vaikkapa hyviä ravintolasuosituksia, jos sellaisia tulee ilmi. Miltäs kuulostaisi?

Mummon opeilla puikot heilumaan

Silloin, kun haluan rauhoittua yksin kotona, istun sohvalle ja avaan television. Olen kuitenkin huono istumaan rauhassa paikallani, kaipaan aina tekemistä käsilleni. Olenkin ottanut tavaksi ottaa sohvalle kutimen tai virkkausprojektin mukaan, silloin aika kuluu rattoisasti ja rentoudun kunnolla.

Olen ollut nuorena tyttönä mummon opissa, hän on sukumme käsityömestari. Mummon opeilla mennään monessa asiassa edelleen. Joskus käsityöohjeet ovat täyttä hepreaa, silloin auttaa puhelu mummolle. Onneksi on vielä mummo, jolta kysyä neuvoa! Muistakaa te muutkin soittaa mummolle – tai vielä parempaa, menkää käymään. Mummot ovat kultaakin kalliimpia.

Blogin puolella esittelen varmaan satunnaisesti myös käsitöitäni. En ole mikään huippu tässä hommassa ja harrastan omaan tahtiin kotosalla. Joskus projektit kestävät ikuisuuksia, toisinaan tikkuan valmista nopeasti. Käsitöiden edistyminen riippuu niin monesta asiasta – muusta kiireestä elämässä, onnistumisesta, mallin vaikeudesta ja jopa television ohjelmatarjonta vaikuttaa. Jos ei tule mitään katsottavaa töllöstä, jäävät käsityöt tauolle.

Tervetuloa siis tutustumaan minun elämääni. Opettelen koko ajan lisää tästä uudesta harrastuksestani ja otan mielelläni palautetta vastaan. Kuulen mielelläni myös ideoita uusiin postauksiin tai ihan vain muita vinkkejä teiltä lukijoilta esimerkiksi ruoka- tai käsityöohjeisiin liittyen. Kuulumisiin!